Mottoni on:

”Värejä ei voi koskaan olla liikaa.”

Värien käyttöä arastellaan aivan liikaa. Yksi suuri väärinkäsitys on, että väreihin kyllästyy. Se ei mielestäni pidä ollenkaan paikkaansa – sitäpaitsi jos johonkin väriin kyllästyy, sen voi vaihtaa!

Minun värihulluuteni on ollut monella tiedossa jo kauan. Jo ennen Espanjaan muuttoani maalasin kotini seinät punaiseksi, keltaiseksi ja lilaksi. Ne toivat niin paljon iloa ja energiaa keskelle talven harmautta, että kirjaimellisesti elin väreistä. Eikä sekään riittänyt, vaan muutin vielä värien perässä Espanjaan vuonna 2018. Ensin valokuvasin intohimoisesti kukkia, luontoa ja eläimiä koluten Andalusiaa ristiin rastiin.  Sitten tapahtui jotain odottamatonta…

Maaliskuussa 2020 jouduimme Espanjassa lockdowniin melkein kahdeksi kuukaudeksi. Siihen loppui valokuvaus ja reissaaminen. Mieleenpainuvin retki oli suuntautunut aasien vanhainkotiin, missä olin hurahtanut noihin pitkäkorvaisiin, rapsutusta himoitseviin symppiksiin täydellä sydämelläni. Kotisohvalla tapahtui jokin ihme: eräänä päivänä tunsin, että käsi halusi piirtää. Otin esille paperia, ja hetken päästä minulla oli edessäni värikäs aasi. Ihastuneen palautteen siivittämänä aloin piirtää värikkäitä eläimiä lisää, joista myöhemmin tein 30 x 40 cm kokoisia printtejä piristämään iloa kaipaavien kotien seiniä. 

Eläinten lisäksi teoksiini on ilmaantunut kaksi naishahmoa, ylhäällä vasemmalla oleva Dancing queen ja oikealla Femme fatale.

Posterit maksavat 45 euroa + postikulut 10 e. Printit lähetetään siistissä rullassa. 

 

 

 

 

 

 

MIKÄ ON SINUN VOIMAVÄRISI?

Värit vaikuttavat tutkimustenkin mukaan mielialaamme ja tunteisiimme. Värit jopa välittävät taajuuksia, jotka aiheuttavat hormonien muutoksia elimistössä! Kukin kokee värit eri tavoin, mikä on erittäin mielenkiintoista. Se, miksi tietyt värit kutsuvat ja tietyt taas tuntuvat epämiellyttäviltä, jopa inhokeilta, kertovat meistä sekä persoonina, että paljastavat sen hetkiset tarpeemme ja halumme. Energiatyöskentelyssä tietyt värit edustavat kutakin chakraa eli energiakeskusta, joista voi niin ikään päätellä paljon siitä, mihin asioihin tarvitsemme lisää voimaa ja energiaa. 

Yleisesti ottaen tietyt värit piristävät, tietyt rauhoittavat, tietyt voimaannuttavat. Kun tulet tietoiseksi, mitä jokin väri tarkoittaa, voit käyttää värejä tietoisesti vahvistamaan jotain tunnetta tai tarvetta. Voit valita esimerkiksi seinällesi sitä väriä sisältävän julisteen, joka vahvistaa tarvettasi johonkin tunnetilaan.

PUNAINEN

Punainen väri edustaa voimaa, intohimoa ja energiaa. Sitä käytetään myös vaaran ilmaisemiseen. Liiallinen punainen väri saa helposti veren kiehahtamaan. Kiinassa punainen väri symboloi onnea, iloa ja juhlaa.

ORANSSI

Energinen oranssi edustaa iloa, luovuutta, innostumista ja pirteyttä. Se myös stimuloi monia aisteja. Oranssi tuo lämpimän ja vieraanvaraisen tunnelman.

KELTAINEN

Keltainen edustaa iloa, energiaa, onnellisuutta ja omaa voimaa. Se stimuloi mieltä, oppimista ja myönteisyyttä. Aurinkoinen keltainen on yleinen valon ja lämmön sekä optimismin symboli.

VIHREÄ

Vihreä väri liitetään vahvasti luontoon ja luonnollisuuteen, terveyteen, kasvuun, harmoniaan ja tasapainoon. Vihreällä on rauhoittava vaikutus. Silmä lepää parhaiten juuri vihreässä värissä.

TURKOOSI

Turkoosi eli sinivihreä edustaa yleisimmin raikkautta, puhtautta ja viileyttä. Turkoosi on myös luovuuden väri, johon liitetään leikkisyys ja spontaanisuus.

SININEN

Sinisestä väristä huokuu rauhoittavaa, levollisuuden energiaa. Sininen edustaa totuutta, älyä, viisautta, itsevarmuutta ja luottamusta. Usein se assosioidaan maskuliiniseksi väriksi. Sininen rentouttaa hermostoa ja poistaa kipuja, lieventää stressiä ja vie ajatukset lepoon ja rentoutumiseen.

LILA

Lila eli violetti eli purppura on ollut perinteisesti kuninkaallinen väri. Siihen liitetään myös rikkaus, kunnianhimoisuus, luksus ja voima. Etenkin henkisellä puolella lila symboloi myös magiikkaa, mysteerisyyttä, luovuutta, viisautta ja itsekunnioitusta.

VALKOINEN

Valkoinen liitetään usein puhtauteen, viattomuuteen, turvallisuuteen ja rentoutumiseen.

MUSTA

Mustaa väriä käytetään, kun halutaan ilmentää vakavuutta, arvokkuutta, voimaa, eleganssia, uskottavuutta ja auktoriteettia. Mustaan liittyy myös mysteerisyyttä.

ROOSA

Roosa on lempeä ja rauhoittava väri, joka luo turvallisuutta. Se edustaa iloa ja optimismia.

RUSKEA JA BEIGE

Ruskea tuo rauhaa ja turvallisuutta, mutta liialliset ruskeat sävyt voivat luoda tylsän tunteen. Ruskea ja beige ovat rauhoittavia värejä, kun niitä käytetään rentoutumiseen tai keskittymiseen tarkoitetuissa ympäristöissä. Tehokkain vaikutus saadaan aikaan, kun niitä yhdistetään iloisempiin väreihin tai täydennetään sellaisilla.

Harmaa

Harmaa symboloi käytännöllisyyttä ja ajattomuutta, mutta liiallisena myös ilottomuutta.